З обранням Франциска ватиканські Інтернет ресурси стали популярніші
  • Чтв, 07/11/2013 - 20:26

Ватикан присутній в інтернеті з 1995 р., а на сьогоднішній день Святий Престол має близько 30 сайтів з доменом вищого рівня ".va", ще 10 знаходяться на стадії розробки, розповів о.прелат Лучія Адріан Руїз глава Ватиканської інтернет служби.

48-річний аргентинський священик працює у Ватикані з 1997 р. Він починав свою роботу в Конгрегації у справах духовенства, для якої створив сайт www.clerus.org, і курував технічні аспекти організації інтернет-конференцій для богословів з різних країн світу. В інтерв'ю італійській "La Stampa" ватиканський веб-майстер розповів, що структура, яку він очолює, займається технічним обслуговуванням сайтів Святого Престолу, їх проектуванням і створенням, а також піклується про доступ до Інтернету ватиканських установ.

"Ми є свого роду руками, ногами і цифровим голосом Понтифіка. Але ми працюємо не на самоті. Нас ціла сім'я: Папська рада з засобів масової комунікації, прес-служба, Ватиканський телевізійний центр, Ватиканське радіо, "L'Osservatore Romano", - поділився священик. Ватиканська Інтернет служба піклується про технічні питання, пов'язані з присутністю цих ЗМІ у веб -просторі.

Головним викликом о. Руїз вважає "переклад" на технологічну мову "навчання, послання і ніжності Папи". Ця робота здійснюється спільно з багатьма інженерами, техніками та іншими Ватиканськими медіа.

За словами священика, найпопулярнішими інтернет-сторінками Святого Престолу є сайт www.vatican.va, що містить близько 500 тис. сторінок навчання Первосвящеників, і сайт-дайжест www.news.va, яким займається Папська рада з засобів масової комунікації.

О. Руїз зазначив, що кількість інтернет-відвідувань збільшується, коли у Ватикані відбуваються якісь значущі події. Наприклад, під час беатифікації Івана Павла II тільки за два дні ватиканські сайти переглянули близько 12 млн. користувачів.

За словами священика, "популярність" інтернет ресурсів Святого Престолу значно збільшилася з обранням папи Франциска. Люди переважно шукають фото з подій і слова Папи.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va