За 100 врятованих дітей – 6 років ув’язнення
  • Птн, 16/11/2018 - 17:12

Саме 6 років загалом провела у в’язницях Канади Мері Вагнер, відома у світі захисниця ненароджених діток. Її провина в тому, що вона постійно шукає шляхи потрапити до приватних абортаріїв, щоб у кімнатах відпочинку розповісти жінкам, які планують позбутись вагітності,  що аборт – це вбивство.

Декілька разів перед ув’язненнями їй пропонували компроміс – менший строк за обіцянку не наближатись до абортаріїв, але жінка не погоджувалась. За що отримувала багатомісячні ув’язнення. Вона вибрала страждати за Божі стандарти та цінність життя дитини.

Вперше Мері Вагнер була заарештована поліцією в 1999 році в медичній клініці в Ванкувері, де намагалася відрадити 16-річну пацієнтку від здійснення аборту і відмовилася покинути будівлю на вимогу персоналу. 

Вона залишилась у тюрмі у 2012 році на 9 місяців, після цього знову повернулась у 2014, і останній раз у 2016… У березні 2018 року вона вийшла на свободу, але продовжує свою боротьбу за права дітей.

В таких країнах як Польща Мері – героїня, але для Канади – вона “порушниця”, яку слід тримати за гратами.

Жінка народилась в багатодітній католицькій родині, вчила в університеті анлійську літературу та французську мову, потім почала працювати з людьми з інвалідністю, а далі з вагітними жінками. З того часу Мері відчула покликання рятувати дітей, яких “готують на вбивство”.

Вона їде до абортарію,  заходить до кімнати відпочинку та дарує жінкам квіти, а далі просить залишити дитині життя, інколи на колінах…  Вже декілька разів її виштовхували з клінік, ображали, викликали поліцію… В одному з відео, яке виклали у мережу, видно, як її на колінах витягують з клініки та саджають до поліцейської машини…

Часто Мері в судовій залі мовчала – таким чином висловлюючи позицію підтримки ненародженим діткам, які не можуть говорити на свій захист. Є свідчення того, що близько 100 жінок відмовились від аборту після розмови з Мері.

Польський режисер Гжегож Браун навіть зняв документальний фільм «Не про Мері Вагнер» (пол. Nie o Mary Wagner), прем’єра якого відбулася в жовтні 2014 року в Варшаві. Фільм розглядає проблему абортів з точки зору культури, релігії і філософії і розповідає про діяльність пролайферів, які неодноразово проводили мітинги в підтримку жінки. 

В канадській пресі про Мері майже нічого не знайдеш – лише пролайфове видання  LIFESITEnews слідкує за біографією жінки та час від час публікує новини про це… А вона продовжує життя-боротьбу за права ненароджених…