За 25 років у Великобританії вбили 2,5 млн дітей, зачатих in vitro
  • Срд, 07/12/2016 - 17:19

Запліднення in vitro стає все більш суперечливою процедурою у зв’язку з тим, як вона ставиться до людського життя на початковій стадії.

Впродовж останніх десятиліть пари, які стикнулись з проблемою безплідності чи бажанням відкласти вагітність на пізніший час, почали все частіше звертатись до процедури зачаття in vitro. Ця процедура передбачає з’єднання сперми і яйцеклітини за межами тіла жінки, а потім ембріони заморожують або поміщають в лоно жінки.

Однак захисники життя у всьому світі виступають проти такої процедури. Основна причина цього – знищення людських ембріонів, що залишаються невикористаними в результаті процедури.

Відповідно до нещодавніх підрахунків, лише у Великобританії від 1991 року було знищено близько 2,5 млн людських ембріонів, зачатих в процедурі in vitro.

У звіті парламентського секретаря з питань охорони здоров’я Лорда Прайора з Бремптона сказано, що від 1991 року зареєстровано, що 1 687 260 ембріонів були підселені в матку, а 2 315 262 були знищені.

В період від 1 липня 2014 р. до 30 червня 2015 р. було підселено в матку 84 044 ембріонів, а 172 184 – знищено.

В Сполучених Штатах, за приблизними підрахунками, 1 мільйон ембріонів, які залишились після запліднення in vitro, заморожені і зберігаються. У 2015 році «The New York Times» повідомили про те, що уряд не веде національної статистики для відстеження того, що відбувається з людськими ембріонами, що залишились після процедури запліднення in vitro.

Дослідження 2011 року, опубліковане в журналі Американського товариства репродуктивної медицини, показало, що 19 відсотків невикористаних ембріонів знищують, а 3 відсотки передають для наукових досліджень.

Зазвичай, під час цієї процедури лікарі створюють більше ембріонів, ніж планують підселити в матку. Деколи необхідно підселяти ембріони кілька разів, поки дитина приживеться в матці. В рідких випадках батьки хочуть зберегти кількох дітей. Саме тому в результаті цієї практики залишаються мільйони «зайвих» ембріонів, які вже є унікальним людським створіння з власним ДНК.