За кожним переслідуваним християнином стоять мільйони співбратів, – кардинал Торан
  • Срд, 09/10/2013 - 00:16

Християни не можуть мовчати перед обличчям переслідування своїх співбратів у світі. Переслідувачі повинні знати, що за кожним християнином стоять мільйони братів і сестер, яким він не байдужий, – говорив кардинал Жан-Луї Торан.

Глава Папської Ради у справах міжрелігійного діалогу виступив на дебатах щодо викликів сучасного світу, що пройшли 4 жовтня у Римі в рамках святкування 50-річчя енцикліки «Pacem in terris». Кардинал Торан зазначив, що кількість переслідуваних християн сьогодні становить вже 100 чи 150 мільйонів. І це явище щоразу набирає сили, – говорив глава ватиканської дикастерії у справах відносин з представниками інших релігій.

«Церкву зажди переслідували, у всі віки, – зазначив він. – Сьогодні християнам закидають, що вони становлять т.зв. п’яту колону. В свою чергу, католиків звинувачують в тому, що вони є підданими закордону, тобто Папи, котрий є главою Церкви. В такій ситуації стверджують, що католики не можуть бути добросовісними громадянами. А християнам також закидають, що вони не модні, що не визнають загальноприйнятих цінностей. Такі обставини вимагають від них мати відвагу зберегти власну відмінність. Іншої, більш хитрої форми є переслідування у західній цивілізації. Там релігію обмежують до приватної сфери і дискримінують християн, наприклад, в доступі до навчання чи участі в економічній діяльності. Більше того, пропагуються закони, які суперечать природі людини і світу».

За матеріалами wiara.pl