За минулий тиждень вбили двох жінок, залучених в суспільну діяльність Католицької Церкви
  • Птн, 13/09/2019 - 09:36

Останніми днями було вбито двох жінок, котрі працювали для убогих і потребуючих. В неділю 8 вересня в Сан-Жуан-да-Мадейра, Португалія, загинула 62-річна с. Антонія Піньйо зі Згромадження служебниць Марії, що допомагають хворим. 11 вересня надійшла інформація з Гватемали, де вбили вчительку-мирянку та діячку на захист середовища в парафії Сучитепекес – 35-річну Діану Ізабель Хернандез Хуарез.

Як інформує wiara.pl, поліції Португалії вдалось затримати 44-річного вбивцю, котрий вже раніше мав кримінальне минуле. Як повідомили в поліції, підозрюваний увійшов до помешкання жертви, пропонуючи їй каву, а коли вона відмовилась – намагався її зґвалтувати. Коли зустрівся з опором – застосував фізичну силу і вбив її гострим предметом».

Після смерті с. Антонії Піньйо Конференція монаших інститутів Португалії зазначила, що ця жінка було «справжньою апостолкою на периферії серед найбільш потребуючих», а також закликала до публічного «засудження раптового і незрозумілого жорстокого вбивства сестри, котра усе своє життя аж до смерті була свідком Христа, котрий пролив Свою кров за відкуплення гріхів людства».

Діана Ізабель Хернандез 8 вересня брала участь в процесії з нагоди Дня Біблії на території спільноти «Monte Gloria», коли двоє нападників зробили в неї кілька пострілів, а потім втекли. Жінку одразу повезли до лікарні, однак невідкладна допомога їй не допомогла – жінка померла від важких поранень.

Молода вчителька була активно задіяна в захист середовища, а також в діяльність місцевих спільнот. Її добре знали на цій території, оскільки вона провадила багато проектів, наприклад «Сімейний сад» чи «Спільнотні ставки», а також організовувала засадження лісів у 32 селах.