За останні півроку бойовики-марксисти змусили закрити близько 150 церквов
  • Пон, 23/12/2013 - 13:55

У Колумбії бойовики-марксисти з РЗСК забороняють проводити богослужіння в католицьких і протестантських громадах. За інформацією Morning Star News, 150 церков змушені були закритися тільки в Путумайо з липня, коли там активізувався 32-й фронт т.зв народної армії.

РЗСК відкрила репресивну кампанію проти Римо-католицької та євангельської церков, масово заборонивши проводити богослужіння в більшості малих міст і сіл. Тільки парафії, які мають спеціальний дозвіл від повстанського угрупування, проводять служби, не побоюючись відплати.

Священиків і пасторів, які відмовилися слідувати наказам РЗСК, беруть у полон і загрожують стратою. Пастор Анхель Пінто з «Church of God» в Пуерто-Асіс за час свого 25-річного служіння 5 разів був у полоні збройних груп. Двічі його хотіли стратити за проповіді. Але в обох випадках місцеві командири, дізнавшись, що його громада займається допомогою дітям-сиротам, у т.ч. дітям колишніх партизанів РЗСК, відпускали пастора на свободу.

Погрози розправи прозвучали нещодавно на адресу 6 священиків єпархії Мокоа. В інтерв'ю El Colombiano глава дієцезії Мокоа єпископ Луїс Альберто Парра скаржився на те, що повстанці наказали закрити церкви і заборонили священикам відвідувати віддалені громади - по суті, РЗСК прагнуть припинити релігійне життя в регіоні.

З 1950-х рр., коли РЗСК почали партизанську війну, за даними дослідження Колумбійського національного центру історичної пам'яті, 220 тис. людей загинули, сотні тисяч сімей стали біженцями.

За матеріалами www.sedmitza.ru