За прикладом Митрополита Андрея. Івано-Франківська архієпархія надала нову домопогу воїнові із зони АТО
  • Срд, 29/07/2015 - 19:15

Сьогодні ми відзначаємо 150-ліття з дня народження Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького. Він жив в доволі складний період, підтримуючи народний дух в часі двох Світових воїн. Сам особисто Митрополит Андрей часто спричинявся до допомоги малозабезпеченим людям, переслідуваним євреям, а також воїнам, які хоробро старалися боронити свою Батьківщину.

Історія має тенденцію перегукуватись і ось сьогодні, ми можемо знову спостерігати тих хоробрих чоловіків, які покинувши свої затишні сімейні кола, подалися на Схід, боронити нашу країну від чергового агресора.  

В ці дні, коли ми віддаємо належну пам’ять Слузі Божому Митрополиту Андрею, наш Митрополит Володимир (Війтишин), як його добрий наслідник, поручив Економічному відділу Архієпархії надати чергову допомогу воїнові із зони АТО. За сприянням о. Михайла Клапківа, боєць батальйону «Київська Русь» Джус Любомир отримав сьогодні військову форму, берци, тактичні окуляри, спец навушники, рукавиці та рюкзак. Передачу здійснив помічник економа прот. Віталій Максимів, який висловив щирі сподівання, що надана допомога посприяє п. Любомиру у справі захисту нашої Батьківщини.

Також о. Віталій запевнив, що Івано-Франківська Архієпархія й надалі буде проводити подібні волонтерські заходи.