За турецько-сирійський конфлікт розплачуватимуться християни
  • Суб, 12/10/2019 - 13:33

Як завжди у таких випадках, кожна сторона має свої інтереси, які хоче задовольнити. Але в результаті ми, християни, потерпатимемо від найбільших наслідків. Боюсь, що цей турецький напад спровокує новий, великий «exodus» (вихід) християн. Про це говорив архиєпископ-емерит сирійсько-католицької архидієцезії Хасеке-Ніссібі в курдійському районі Сирії, стосовно вторгнення Туреччини в цю країну.

Архиєпископ Жак Бенан Хіндо в розмові із Папським товариством «Допомога Церкві у потребі» наголосив, що переживає за 5 тисяч католицьких сімей, що проживають на території його архидієцезії. Багато з них вже покинули свої домівки; наразі вони залишаються на території Сирії, але коли конфлікт набере обертів, то можуть емігрувати закордон.

Сирійський єрарх також висловив занепокоєння, пов’язане із присутністю джихадистів в цьому регіоні країни. Одна з бомб впала на в’язницю, де багато з них перебували. Завдяки цьому багато з них втекли. «Це план, щоб знищити Сирію і не тільки. Тепер терористи зможуть дійти через Туреччину до Європи, за підтримки Саудівської Аравії».

Архиєпископ Хіндо закликав міжнародну спільноту до відповідальності. «Сполучені Штати, Італія, Франція, Великобританія, Німеччина, Росія повинні бити себе в груди. Вони були посередниками в Сирії лише для власних інтересів, прикриваючись ідеалами свободи і демократії, - наводить слова єрарха Vatican News. – «Однак вони не зробили нічого, крім знищення нашої країни і розділення народу. Чому ж вони не борються за свободу і демократію в Саудівській Аравії?» - запитав він.