Задля розвитку націоналізму працюватимуть Комісії Справедливість і Мир
  • Втр, 10/06/2014 - 17:38

9 та 10 червня 2014 року у Люксембурзі відбулися робочі сесії Виконавчого комітету європейських Комісій Справедливість і Мир.

У дводенних засіданнях взяли участь сім його представників, серед яких і о. Олег Лука, заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, а також учасники із Швеції, Шотландії, Франції, Мальти, Люксембургу та Австрії, на чолі із президентом європейської Комісії, єпископом Вільямом Кенні.

У часі роботи комітету учасники проаналізували працю усіх європейських Комісій. Окремим виступом було представлено діяльність української Комісії за півріччя, також її ініціативи в умовах існуючої суспільно-політичної ситуації в Україні.

Цьогорічні напрацювання усіх європейських Комісій у жовтні будуть потверджені двома офіційними документами-зверненнями до державних урядів та Церкви на тему людської гідності в сучасних економічних умовах, яка є пріоритетною тематикою у цьогорічній праці Комісій.

Також було спільно визначено проблематику подальшої праці та концентрації уваги на актуальні виклики сучасності. Наступною тематикою із спільними ініціативами для європейських Комісій було запропоновано «розвиток націоналізму в Європі». Поширювати розуміння та пропагування націоналізму у світлі католицького вчення, зосередженість на його позитивних складових та уникненню його негативних відображень, стане прерогативою праці європейських Комісій Справедливість і Мир в осінньому часі року та в наступному 2015 році.