Загадка нового папамобіля розв’язана
  • Чтв, 12/09/2013 - 12:54

У суботу фотографія Папи Франциска, який сідав у біле старе авто, викликала сенсацію і ряд запитань. Загадку «найновішого» папамобіля розв’язав італійський католицький щотижневик "Famiglia Cristiana". Виявилось, що автомобіль Папі подарував священик із передмістя Верони.

Рено 4 1984 року з пробігом 300 тисяч кілометрів належало 70-річному отцю Рензо Зокка, парохові місцевості Пескантіна на півночі Італії. Останнім часом машина стояла в гаражі, але священик щороку робив її технічний огляд і зареєстрував як антикварний автомобіль.

Отець Рензо 25 років працював на парафії в передмісті Верони, де боровся з торгівлею наркотиками і боронив від торгівців ними своїх підопічних. Одного разу йому навіть завдали ножового поранення, але навіть так не змогли залякати. Отець проживав у квартирі на 9 поверсі і з цього приводу жартував, що має «найвище у всій Італії розміщену плебанію».

Рено 4 йому подарували багато років тому, з того часу цим автомобілем священик постійно їздив по найбільш важливих точках парафії і околиць: осередках допомоги, лікарнях, полях, зустрічах з молоддю. Їздив також по цілій Італії, і ця машина ні разу не поламалась за всі 300 тисяч кілометрів.

Нещодавно о.Ренза написав листа до Папи, щоб поділитись з ним своїм досвідом  душпастирської праці в передмістях і периферіях, яка дуже важлива для Святішого Отця. У листі він також висловив намір подарувати історичний автомобіль самому Папі. За кілька днів Папа передзвонив до отця і запитав, чи не краще було б віддати автомобіль бідним.

«Я відповів, що цей автомобіль вже багато прислужився бідним, а тепер повинен бути у Папи» - розповів о.Рензо. «А коли я сказав, що маю новіший, Папа нарешті переконався» - додав він.

Передача подарунка відбулась в суботу, а пароха з-під Верони супроводжувало біля сотні його парафіян. Франциск відразу сів в автомобіль і сказав: «Ну то їдьмо!»  

За матеріалами: http://www.deon.pl