Загальна аудієнція: вдячність за свідків віри й молитва до Богородиці
  • Чтв, 09/05/2019 - 08:45

Нещодавня беатифікація, відхід до вічності Жана Ваньє та особливий день Марійської набожності були в центрі уваги Святішого Отця під час привітань на загальній аудієнції.

Наприкінці загальної аудієнції, що відбувалася в середу, 8 травня 2019 р., на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск нагадав вірним про те, що попередньої суботи в Мехіко, столиці Мексики, була проголошена блаженною Марія де ла Консепсьйон Кабрера, «яка засвідчила спасенну цінність Христового хреста, надихнувши заснування різних чернечих і мирянських інституцій. Дякуймо Богові за цю Його відважну свідку», – закликав він, запросивши учасників аудієнції привітати нову блаженну оплесками.

Спомин Жана Ваньє

Вітаючи франкомовних прочан, Папа, серед іншого, сказав: «Хочу присвятити згадку великому мужеві Церкви, який вчора упокоївся – Жанові Ваньє. Він трудився для найубогіших, найвідкиненіших, а також задля тих, хто вже в лоні матері був засуджений на смерть, адже батьків, іноді, намагаються переконати позбутися їх і не народжувати», – сказав він, посилаючись на служіння, яке той присвятив людям з особливими потребами, та побажав: «Нехай же Жан Ваньє залишається для всіх нас прикладом, нехай допомагає нам з неба».

Під покровом Діви Марії

Скеровуючи окрему думку до молоді, похилих віком, хворих і молодят, Святіший Отець нагадав, що цього дня припадав день традиційної Благальної молитви до Богородиці в Помпеях, заохочуючи духовно єднатися з паломниками, що зібралися в цьому Марійському санктуарії та в інших місцях, аби «з вірою проказати Благальну молитву до Богородиці, щоб Вона звернула Свій погляд на світ і заступалася за всю Церкву і за тих, які страждають тілом і духом». Папа також додав, що цього ж дня на його батьківщині відзначається свято Люханської Богородиці, попросивши помолитися за Аргентину.