Загребський кардинал виступив проти спроб ідеологізації Загребського Університету
  • Птн, 21/10/2016 - 17:03

Загребський Архиєпископ кардинал Йосип Бозанічь 20 жовтня цього року в Загребській Архикадетрі, у співслужінні чисельного клиру відслужив св. Месу за початок Нового 348 навчального року в Загребському Університеті, інформує офіційна сторінка Загребської Архиєпархії.

У своїй гомілії кардинал Бозанічь наголосив, що університетське життя вимагає повчання і дослідження, які християнин покликаний наповнити любов’ю. Істина допомагає розрізнити, а любов прийняти.

Кардинал також висловив велике занепокоєння тим, що є певні сили, які намагаються просунути в академічних колах лівацькі ідеології за рахунок істини. Ця лівацька спроба призводить до виникнення ідеологічного фанатизму і нетолератності. Ця ідеологія, зауважує кардинал, є наслідком мутації духа комуністичної диктатури.

Архиєпископ Загребський зауважив, що Університет має бути вільним від ідеологій, щоб служити істині.

На св. Месі були присутні численні студенти та викладачі Загребського Університету на чолі з ректором д-р. Даміром Борасом.

Останнім часом група агресивних ліво налаштованих студентів та викладачів намагалася заблокувати роботу Загребського Уніврситету, щоб домогтися відставки ректора, який налагодив співпрацю з Хорватським католицьким університетом, а також відмовився підтримати просування гендеризму в Університеті.