Заходи із вшанування пам'яті Блаженнішого Любомира Гузара пройшли у Львові
  • Срд, 01/06/2022 - 16:19

У вівторок, 31 травня, в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові відбулися пам'ятні заходи з нагоди п'ятої річниці відходу до вічності Блаженнішого Любомира Гузара.

Програма вшанування включала: Архиєрейську Божественну Літургію, Панахиду і солоспів заслуженої артистки України Тетяни Вахновської. Літургію, яка розпочалася о 18:00, очолив архиєпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк у співслужінні з численним духовенством. Помолитися прийшло багато вірних, серед яких люди, які тісно співпрацювали з Блаженнішим Любомиром і служили йому в останні роки життя, а також друзі, близькі знайомі і всі ті, які поважали Блаженнішого Любомира.

У проповіді під час Літургії владика Ігор перелічив основні штрихи біографії. Він згадав, що для Любомира основне бути людиною, що він все робив, що тільки міг, для добра Церкви, і ті старання дали свій плід.

Після Літургії учасники молитви зі свічками в руках помолилися Панахиду.

Відтак солістка Львівської опери Тетяна Вахновська виконала три музичні твори.

Пригадуємо, що заходи із вшанування п'ятої річниці відходу до вічності Блаженнішого Любомира Гузара пройшли цього дня і в Києві, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, у криптах якого спочиває Глава УГКЦ (2001-2011).