Захоплені в заручники сирійські монахині живі
  • Чтв, 05/12/2013 - 10:44

Захоплені в заручники монахині із сирійського монастиря Святої Рівноапостольської Теклі «живі і знаходяться в місті Ябруд», повідомив представник Антіохійського патріархату митрополит Лука Хурі. За його словами, «з їх викрадачами вдалося встановити контакт і передати сестрам продукти».

12 монахинь разом з ігуменею Баладжі потрапили в руки озброєних екстремістів після нападу в понеділок на старовинний монастир в місті Маалуля за 55 км. на північ від Дамаска. Доля монахинь опинилася в центрі уваги регіональних і світових ЗМІ.

Митрополит Лука повідомив службі новин «Ан-Нашра», що «всі сестри здорові і ніхто з них не постраждав». Він не згадав, яке угруповання викрало монахинь, але підкреслив, що бойовикам передано вимогу «негайно звільнити заручниць».

За повідомленнями телеканалу «Аль-Маядін», сирійські військовослужбовці разом із силами народної оборони готуються до штурму Маалуля. Місто захоплене найманцями-джихадистами, пов'язаними з «Аль-Каїдою», біженцями із сусіднього Набаку, де підходить до завершення антитерористична операція. Бойовики захопили старовинну частину Маалуля, там знаходяться християнські монастирі і святині.

Дві третини населення міста, розташованого у гірському масиві Калямун, складається з християн (католиків і православних), решта - мусульмани.

За матеріалами: www.blagovest-info.ru