Заходи з нагоди Всеукраїнської прощі до Риму внесені до офіційної програми Року віри
  • Нед, 12/08/2012 - 00:00

У нещодавно опублікованому Папською Радою сприяння новій євангелізації оновленому календарі заходів з нагоди Року віри, що розпочнеться 11 жовтня 2012 р., поміщено також деякі події, що відбуватимуться в рамках Всенародної прощі до Риму, організованої УГКЦ в 120-ту річницю народження Блаженнішого Йосифа кардинала Сліпого та благословення відновленого собору Святої Софії в Римі.

 

На офіційному сайті www.annusfidei.va, в розділі, присвяченому хронології запланованих подій, бачимо урочисту вечірню та благословення відреставрованого храму, що відбудуться 13 жовтня 2012 р., а також урочисту Божественну Літургію в соборі Святої Софії, яка буде відслужена наступного ранку, та запланований на вечір концерт української сакральної музики на честь Святішого Отця Бенедикта XVI та Отців Синоду про нову євангелізацію.

 

Тим часом Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії Преосвященний владика Діонісій Ляхових, ЧСВВ, звернувся до ієрархії, духовенства, монашества та мирян УГКЦ із запрошенням прибути до Риму, щоб гідно представити тут свою Церкву, «помолитися разом з Главою і Отцем УГКЦ Блаженнішим Святославом, привітати Вселенського Архиєрея Папу Бенедикта XVI і молитовно підтримати українських трудових іммігрантів в Італії».

 

В зверненні владики Діонісія знаходимо інформацію про те, що для впорядкованої організації прощі було розроблено спеціальний веб-сайт http://santa-sofia.org, який містить детальну інформацію щодо прощі та реєстраційний формуляр. Кожен зареєстрований учасник прощі, внісши символічну оплату, одержить сумку паломника, яка міститиме Молитовник прощі, пам’ятну хустинку з логотипом прощі, програму-квиток на концерт за участю провідних українських хорів і оркестру в залі ім. Папи Павла VI у Ватикані та купон для одержання обіду-перекуски в неділю, 14 жовтня.

 

Джерело: Радіо Ватикан