Закінчення навчального року в українській Папській Колегії Святого Йосафата в Римі
  • Чтв, 16/06/2016 - 09:58

Святою Вечірнею в Українській Папській Колегії Святого Йосафата в Римі 11 червня ц.р. подякували Господу Богу за закінчення навчального року та просили за успішну здачу іспитів.

Адже успішна здача іспитів це обов’язок і відповідальність кожного студента, але це також відповідальність і потреба нашого народу мати добре вишколених духовних пастирів і наставників для нашої Церкви - нашої духовної армії, щоб разом з нашою військовою армією та нашим «тилом», до якого ми всі належимо, збудувати сильну і непереможну нашу Українську «фортецю», в якій було б затишно для всіх, починаючи від найслабших і знедолених.

Наші студенти під дбайливою опікою ректорату Папської колегії, крім теоретичного вишколу в цій історичній Українській Папській колегії Святого Йосафата, яка понад сто років є кузнею української духовної і національної еліти, мають нагоду здобувати в духовних змаганнях також досвід братерської спільноти та вправлятися в чеснотах любові і милосердя, якого всі потребуємо від Господа Бога. А Бог буде милосердний до нас, якщо ми будемо милосердні одні до одних. А милосердя є основою віри і любові до Бога і ближніх, як повчає Папа Франциск.

На запрошення Ректора Колегії високопреподобного о.Луїса Касіяна у вечірній молитві разом зі студентами прийняли участь Протоархімандрит Василіянського Чину впр.о.Ґенезій Віомар, Президент т-ва «Святої Софії» і ректор української базиліки Св.Софії в Римі всесв.о.Марко Семеген, пані Посол України при Святому Престолі її ексцеленція Татьяна Їжевська, монсіньйори, духовні отці, преп. Сестри та приятелі і друзі Колегії. Очолив вечірнє Богослужіння владика Іриней Білик, який на завершення відправи уділив всім мирування та Архієрейське благословення.

На завершення молитовної зустрічі о.Ректор запросив всіх присутніх до святкової трапези, яку поблагословив владика Іриней. Ніхто не залишився без уваги і всі смакували смачні страви, приготовані під дбайливою опікою о.Ректора і Сестер Служебниць, які здійснюють своє служіння в цій Колегії.