Закінчилася Свята Меса на Ясній Ґурі. Папа вказує польському народу на Пресвяту Богородицю
  • Чтв, 28/07/2016 - 14:39

Біля 300 тисяч вірних зібралися на Святій Месі на Ясній Ґурі в честь 1050 річниці хрещення Польщі. Також і для нас – українців, це добра нагода доручити своє життя Пресвятій Богородиці. Власне на роль Богородиці в ділі Спасіння світу вказав Папа Франциск під час своєї проповіді. І спрямував погляд польського народу на чудотворну ікону Матері Божої Ченстоховської.

Папа зауважив, що польський народ "подолав безліч важких моментів завдяки єдності». «Нехай Матір Божа, хоробра біля підніжжя хреста і наполеглива у молитві з учнями, які очікують Святого Духа, прищепить вам бажання піднятися вище образи і ран минулого і прагнення спілкування з усіма, ніколи не піддаючись спокусі ізолювати себе і нав'язувати свою волю", - сказав Франциск, на що вірні відреагували гучними оплесками.

CocRtzKXYAAAYxG.jpg large
Папа також підкреслив, що важливо стати маленькими. «Господь спасає нас, ставши маленьким – маленьким і близьким. Смиренний серцем Він хоче малим відкрити Царство Боже. Оточує їх особливою турботою. Бог промовляє смиренною любов’ю до маленьких, і довіряє їм таємницю. «Подумаймо про ваших дочок і синів, про людей простих, але незвичайних, які свідчили про любов Бога посеред великих випробувань – про святу Фаустину Ковальську та Івана Павла ІІ».