Закінчується дуже насичений рік понтифікату Бенедикта XVI
  • Суб, 29/12/2012 - 10:08

Рік, який підходить до свого закінчення, був  прожитий Бенедиктом XVI дуже інтенсивно і плідно: міжнародні подорожі, відвідування італійських міст, участь у зустрічах з віруючими, сотні промов і виступів. Віра, сім'я, світ - ці теми найчастіше звучали з вуст Понтифіка.

 

Незважаючи на похилий вік, Папа з відвагою і рішучістю відповідає на виклики, що стоять перед Церквою. Він несе надію та впевненість у завтрашньому дні людям різних професій, віку і національностей.

 

У березні 2012 р. під час візиту до Мексики Папа засудив насильство, корупцію і торгівлю наркотиками, а на Кубі закликав до сміливості владу і міжнародне співтовариство. "Куба і світ потребують змін, але вони настануть, тільки якщо кожен задумається про правду і вирішить встати на шлях любові, сіючи примирення і братерство", - говорив Папа.

 

Також, під знаком необхідності примирення пройшов візит Святішого Отця до Лівану  у вересні 2012.  Відвідавши країну, яка має кордон з палаючою в конфлікті Сирією, Бенедикт XVI виконав паломницьку місію миру. Звертаючись до молоді Папа говорив: "Необхідно, щоб весь Близький Схід, дивлячись на вас, зрозумів, що мусульмани та християни, іслам і християнство, можуть жити разом без ненависті, в повазі до віри кожного, щоб спільно будувати вільне і людське суспільство".

 

Під час Синоду з нової євангелізації Папа закликав католиків з відвагою ділитися з іншими своєю вірою. "Всі люди мають право знати Ісуса Христа і Його Євангеліє; цьому відповідає обов'язок християн, всіх християн - священиків, монахів і мирян звіщати Добру Новину", - сказав Понтифік.

 

Оголошуючи Рік віри в 50-ту річницю II Ватиканського Собору Бенедикт XVI підкреслив, що робить це "не для того, щоб вшанувати ювілей, але тому, що в цьому є необхідність ще більша ніж 50 років тому". Не менш важливими були слова Святішого Отця, виголошені під час Всесвітньої зустрічі сімей в Мілані. Сім'я, на думку  Папи - це єдина сила, яка може змінити світ. Особливо пам'ятним залишився заклик Бенедикта XVI, який стосувався турботи про розлучених. "Мені здається, що велике завдання парафії, католицької громади полягає в тому, щоб робити все можливе, щоб вони відчували себе любленими, прийнятими, що не знаходяться "зовні", навіть якщо не можуть приступати до Євхаристії; повинні бачити, що навіть так уповні живуть в Церкві", - говорив Папа.

 

Крім цього можна згадати проголошення Папою нових Вчителів Церкви, заснування Папської Академії латині, призначення нового префекта Конгрегації віровчення, відвагу і спокій, з якими Святіший Отець прийняв звістку про крадіжку його власних документів. Крім того, Папа почав використовувати "Tвітер" і опублікував останню книгу з трилогії про Ісуса з Назарету.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va