Заклики Папи щодо ядерного роззброєння та кліматичних змін
  • Нед, 10/12/2017 - 15:24

Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 10 грудня 2017 р., Папа Франциск звернув увагу на те, що цього дня відбудеться вручення Нобелівської премії миру Міжнародній кампанії за заборону ядерної зброї. «Це визнання, – зауважив він, – збігається із Днем прав людини, проголошеним ООН, що підкреслює тісний зв’язок між правами людини та ядерним роззброєнням».

«У дійсності, – пояснив Святіший Отець, – анґажуватися у захист гідності всіх людей, особливо, найслабших і знедолених, означає також рішуче трудитися над будуванням світу, вільного від ядерної зброї. Нехай же Господь Бог дасть нам здатність співпрацювати в розбудові нашого спільного дому: ми маємо свободу, розум та здатність керувати технологіями, обмежити свою могутність задля служіння мирові та справжньому розвиткові».

Далі Глава Католицької Церкви також вказав на запланований на вівторок «Our Planet Summit» (Саміт щодо нашої планети), який відбудеться у Парижі, який в контексті другої річниці після прийняття Паризької кліматичної угоди, має на меті «оновити зобов’язання щодо впровадження її в життя та скріпити спільну стратегію для протистояння тривожному явищу кліматичних змін».

«Щиро бажаю, що ця зустріч високого рівня, як такою інші ініціативи в цьому напряму, сприятимуть чіткому усвідомленню необхідності впроваджувати дійсно ефективні рішення для протистояння кліматичним змінам і, одночасно, боротися з бідністю та підтримувати цілісний людський розвиток», – сказав Папа, скерувавши свою думку із запевненням духовної близькості, до населення Індії, яке страждає від наслідків циклону «Окхі», зокрема, родинам пропалих безвісті рибалок, та мешканців Албанії, які постраждали внаслідок повеней.