Залежність від смартфона з трагічними наслідками. Учениця підпалила гуртожиток, аби "помститися" за відібраний у неї смартфон. Загинуло 19 дітей
  • Срд, 24/05/2023 - 13:00

Пожежу в шкільному гуртожитку Гайани, що забрала життя 19 дітей, почала учениця після того, як адміністрація гуртожитку конфіскувала її смартфон, повідомляє Reuters, посилаючись на поліцію Гайани. Залежність молоді від технологій виходить з-під контролю...

Пожежа спалахнула в неділю близько 22:50 за місцевим часом у місті Махдія (спеціалізується на видобутку золота й алмазів, приблизно за 320 кілометрів на південь від столиці Гайани Джорджтауна). Загинуло 19 дітей, більшість із них померли на місці від опіків та отруєння димом.

“У підпалі підозрюють ученицю. Причиною стало те, що директор школи-інтернату та вихователь відібрали в неї мобільний телефон”, – йдеться у повідомленні поліції. Ймовірна винуватиця трагедії під час пожежі не постраждала. Чи влада її заарештувала, невідомо.

Міністр освіти Прія Манікчанд повідомила, що "буде розслідувано, чи був гуртожиток обладнаний сучасною системою пожежогасіння і чи проходили учні протипожежне навчання".

Наймолодшою жертвою пожежі став п'ятирічний син співробітника інтернату. Всі інші постраждалі – дівчата, учениці, пише pch24.

Президент Гайани Ірфаан Алі зустрівся з батьками загиблих у понеділок після відвідування лікарні в Махдії та оголосив триденну національну жалобу.