Замах на католиків у Танзанії організували ісламські фундаменталісти
  • Срд, 08/05/2013 - 14:17

Отець Анджей Мондри, польський католицький місіонер, який понад 11 років працює в Танзанії, має підстави вважати, що вибух 5 травня в католицькій церкві міста Аруша організували ісламські фундаменталісти. Загинула принаймні одна особа, понад 40 отримали поранення.

 

Вибух відбувся перед недільною Літургією, яку мав відправляти місцевий Архиєпископ Йосафат Луіс Лебулу. У результаті мало не загинув Апостольський Нунцій у Танзанії Архиєпископ Франціско Монтецілло Паділла, який прибув до Аруши на інавгурацію нової святині.

 

Від часу, коли державу очолює президент-мусульманин та більшість уряду також є визнавцями ісламу, християнам постійно погрожують атаками, оскільки їх вважають перешкодою на шляху встановлення в країні законів шаріату.

 

«Коли читати інформацію поліції чи офіційні коментарі, то, очевидно, невідомо, хто стоїть за вибухом. Для більшості, однак, зрозуміло, що це ще один випадок боротьби з християнством і пресія більшої частини мусульман, які хочуть, щоб Танзанія стала ісламською державою» – оцінює місіонер.

 

Недільний вибух є одною з подій ланцюжка вбивств католицького духовенства і вірних. Пакет з вибухівкою підкинули власне в момент урочистого розрізання стрічки на відкриття нової парафії. Уже кілька років у Танзанії відбуваються зустрічі характеру «сеансів ненависті» до християн, на яких мусульманські лідери закликають до боротьби з визнавцями Христа.

 

За матеріалами: wiara.pl