«Запевняю вас у солідарності та підтримці Апостольського престолу», – Держсекретар Ватикану
  • Суб, 21/02/2015 - 23:55

Вранці 21 лютого єпископи Синоду УГКЦ зустрілися у Ватикані з кардиналом П’єтром Пароліном, Держсекретарем Апостольського Престолу. Головною темою зустрічі було обговорення ситуації в Україні.

Блаженніший Святослав, звертаючись до найвижчого представника ватиканської дипломатії, розповів про служіння УГКЦ в умовах війни та про масштаби гуманітарної катастрофи, яку сьогодні переживає українське суспільство. Він, зокрема, подякував Держсекретарю за допомогу Апостольського престолу через різні доброчинні організації у подоланні цієї катастрофи. Також Блаженніший Святослав ознайомив кардинала Пароліна з документом, згідно якого душпастирі УГКЦ здійснюють своє служіння в умовах війни.

Глава УГКЦ також наголосив, що «Апостолька столиця є великим моральним авторитетом для зраненого українського народу, який сьогодні є жертвою і потребує підтримки Церкви».

Зі свого боку, кардинал Паролін запевнив українських єпископів, що на міжнародному рівні Апостольський престіл вживає всі можливі дипломатичні інструменти для припинення війни в Україні та висловив сподівання, що Мінські домовленості будуть виконуватися. «Переконаний, що дотримання міжнародного права є неодмінною умовою на шляху подолання цієї кризи», – додав він.

На завершення зустрічі від імені ієрархії УГКЦ Блаженніший Святослав подарував очільнику ватиканської дипломатії дерев’яний хрест ручної роботи «як символ страждання українського народу», однак «хрест є також символом воскресіння», – додав кардинал Паролін.

Зазначимо, що сьогодні завершилось паломництво єпископів Синоду УГКЦ до гробів Верховних апостолів, так званий візит «ad Limina». Після зустрічі з Держсекретарем Ватикану владики спільно молилися за Україну в соборі Святого Петра на гробі українського мученика святого Йосафата, біля мозаїк святих Ольги та Володимира та біля гробу святого Івана Павла ІІ.

Прес-служба товариства «Свята Софія»