Заплановане на 1 червня повернення костелу св. Миколая у Києві залишається під сумнівом
  • Пон, 23/05/2022 - 15:18

Вже довший час парафія св. Миколая готується до повернення костелу вірянам. Однак повідомлено, що запланована на 1 червня передача може не відбутись. Тому парафія починає піст та молитву в цьому намірі.  

Про це 22 травня повідомив настоятель парафії о. Павло Вишковський ОМІ: «У п’ятницю, 20 травня, ми пережили велику урочистість внесення статуї св. Архангела Михаїла до нашого храму. У ній взяв участь Секретар у справах відносин Апостольської Столиці з державами з Ватикану, Апостольський Нунцій, єпископ-помічник нашої дієцезії, численні гості, були також надзвичайні і повноважні посли Польщі та Хорватії, проте, на жаль, не було міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка. Від його імені повідомили, що Міністерство через бюрократичні процедури не встигає оформити документи до 1 червня 2022 року. Тому від 23 травня, коли до 1 червня залишається рівно 9 днів, ми розпочинаємо дев’ятницю до нашого покровителя св. Архангела Михаїла в намірі, щоб влада все-таки дотримала свого слова. Щиро заохочую всіх парафіян, а також всіх небайдужих вірян, долучитися до молитви і посту».

За новенною можна слідкувати на сторінці парафії

Нагадуємо, 5 листопада 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з парафією св. Миколая підписали меморандум, де визначено дату передачі храму в користування парафії на 1 червня 2022 року, зазначено напрямки співпраці парафії св. Миколая і Міністерства культури та інформаційної політики України.

Джерело: Католицький медіа-центр