«Запрошую всіх відчути, як б’ється серце нашої Церкви в Києві на берегах Дніпра», – Глава УГКЦ
  • Пон, 11/08/2014 - 16:47

Торік відбулася історична подія – ми освятили Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ у Києві. Цей собор, як першопрестольний храм нашої Церкви, став серцем нашої греко-католицької церковної спільноти, осердям українського світу, особливо в драматичні часи Майдану. Саме тоді цей храм слугував батьківською хатою для тих, які потребували прихистку.

Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у відеоблозі для «Живого.ТБ», запрошуючи вірних взяти участь у прощі до Патріаршого собору в Києві.

Напередодні свята Преображення Господнього, як зазначив Предстоятель Церкви, УГКЦ відзначатиме першу річницю освячення цього собору. Таким чином, відповідно до рішення Синоду Єпископів УГКЦ, відбудеться проща до храму Воскресіння Христового.

«Будемо літургійно святкувати це свято оновлення нашого храму. З цієї нагоди запрошую всіх вірних і тих, хто відчуває духовний зв’язок із цим осердям українського світу, прибути сюди і відчути, як б’ється серце нашої Церкви в Києві на берегах Дніпра», – сказав Блаженніший Святослав.

Додамо, що 16-17 серпня 2014 року буде проведена II Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Програма паломництва цього разу розпочнеться з відкриття в крипті собору виставки, присвяченої 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля. Завершиться проща в неділю, 17 серпня, Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Після цього освятять воду в Дніпрі.