Запущено офіційний веб-сайт для паломництва Папи Франциска на Святу Землю
  • Пон, 03/03/2014 - 13:39

Офіційний веб-сайт для паломництва Папи Франциска на Святу Землю містить історичні факти, а також інформацію про підготовку візиту у травні ц.р.

24-26 травня з нагоди 50-ї річниці візиту Папи Павла VI на Святу Землю у 1964 році.

Сайт popefrancisholyland2014 містить широкий вибір фактів і даних як історичних, так і сучасних.

У розділі Папи на Святій Землі, наприклад, приведено таке пояснення: «Папа Франциск буде четвертим Папою, який відвідає Святу Землю у наш час. Традиція говорить про першого Папу святого Петра, який походить зі Святої Землі».

«Папа Павло VI відвідав Святу Землю 4-6 січня 1964 року. Це був перший візит Папи за межі Рима у наш час».

Розділ під назвою Ситуація християн Ізраїля містить таку інформацію:

Є три типи християн в Ізраїлі:

-          Більшість християн, які є громадянами Ізраїля, є християнами палестинцями. Вони живуть на півночі країни у мішаних єврейсько-арабських містах (таких як Хайфа, Яффа, Рамла, Лод та ін.). Вони страждають від тієї ж дискримінації і маргіналізації, що й решта палестинського населення Ізраїля. Вони становлять 75-80% християн громадян Ізраїля 120-130 000).

-          Друга група складається з християн, які розмовляють на івриті, у єврейському ізраїльському секторі. Більшість з них походять з країн, які колись були частиною Радянського Союзу або Східної Європи, вони часто не заявляють про свою християнську ідентичність. Вони складають приблизно 20-25% християн громадян Ізраїля (30-40 000).

-          На додаток до християн громадян Ізраїля, існує третя група християн, яку складають близько 150 000 мігрантів, які мають різні дозволи на тимчасове проживання або проживають без жодного дозволу взагалі. Мігранти-працівники (переважно з Азії) і особи, що шукають притулку (переважно з Африки), відносяться до цієї групи, яка перебуває у великій соціальній і економічній нестабільності, зустрічається з проблемою бідності, експлуатації, дискримінації і расизму.

Джерело: www.catholic-media.org