“Зараз капелани їздять в АТО як волонтери”, – о. Любомир Яворський про необхідність окремого закону про військове капеланство
  • Срд, 27/04/2016 - 08:49

25 квітня 2016 року гостем програми “На свіжу голову”, що на радіо “Промінь”, був отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України. 

Ведучі програми Марія Бабич і Тетяна Шептицька розмовляли зі священиком про необхідність термінового затвердження закону про військове капеланство.

Тема є актуальною, оскільки досі Інститут капеланства офіційно в Україні не затверджено. А в суботу, 23 квітня, Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій в суботу заявив про необхідність з боку Міноборони прискорити напрацювання положення про капеланство у Збройних cилах України та інших силових структурах.

Розмова відбувалася в прямому ефірі, тож слухачі мали змогу поставити свої запитання військовому капелану, а також висловити власну думку щодо існування Інституту капеланства в Україні.

Отець Любомир наголосив на тому, що капеланство в Україні є, а особливо активно почало діяти з настанням бойових дій на Сході України. Хоча поїздки священиків узгоджуються  з Міністерством оборони, але, на жаль, наші військові капелани їздять в зону АТО як волонтери та не мають соціального захисту від держави. Про сьогоднішні виклики військового капелана та особливості їхнього служіння слухайте в аудіозаписі інтерв’ю:

За матеріалами: Радіо “Промінь”