Засідання Патріаршої Комісії у справах духовенства УГКЦ
  • Втр, 09/05/2017 - 15:49

8 травня 2017 року на запрошення Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ, у приміщенні Патріаршого дому у Львові, розпочалося щорічне засідання Патріаршої Комісії у справах духовенства УГКЦ. У ньому беруть участь владика Богдан (Данило), голова Патріаршої комісії у справах духовенства та отці ректори усіх семінарій з України, Північної Америки, Канади, Німеччини, Словаччини, Італії, Австрії та Польщі.

Основними темами для обговорення під час засідання є огляд та уніфікація програми семінарійного предмету “Сповідництво та духовний супровід” і “Літургійне богослов’я у семінаріях” в УГКЦ. Не менш важливою темою зустрічі є обговорення дослідження о. Тараса Шагали з Австрії щодо пасторально-теологічного аналізу стану та розвитку священства за останні 15 років та основі результатів соціологічно-емпіричного опитування серед священників УГКЦ. Рівно ж буде представлено Владикою Богданом (Данило) напрацювання концепції розвитку Місійного Інституту УГКЦ та інші проекти документів УГКЦ, які стосуються проводу духовних семінарій. На завершення зустрічі будуть представлені напрацювання Підкомісії у справах постійної священичої формації під проводом о. Андрія Онуферка.

В рамках праці Комісії є запланована зустріч з Митрополитом Львівським Ігорем (Возьняком) у митрополичих палатах та семінарійною спільнотою ЛДС Святого Духа.

Повідомила Наталія Цюпка