Засідання Ради Кардиналів: серед тем - війни та суспільно-політична ситуація в світі
  • Срд, 26/04/2023 - 14:36

Дорадчий орган, який Папа Франциск створив на початку свого понтифікату, розглянув приготування до чергової Асамблеї Синоду Єпископів у Ватикані та імплементацію нової Апостольської конституції про Римську Курію.

 

У Ватикані під проводом Папи Франциска відбулася чергова зустріч Ради Кардиналів. На засідання, що відбувалися 24 і 25 квітня 2023 р., прибули всі кардинали, які входять до складу ради, та її секретар єпископ Марко Мелліно. Нагадаємо, що йдеться про орган, який Святіший Отець створив на початку свого понтифікату, запросивши до нього кардиналів, що представляли різні регіони світу, щоби радитися з ними в управлінні Церквою та в здійсненні реформ, про необхідність яких самі ж кардинали говорили під час засідань перед конклавом.

У комюніке за підсумками чергового засідання, яке вперше відбулося після оновлення складу цього органу, яке Папа провів 7 березня, зазначається, що в центрі обміну думками були ситуації війни та конфліктів, у яких перебуває багато частин світу, та необхідність згуртованої праці будування миру з боку всієї Церкви.

Серед інших тем, крім суспільно-політичної та церковної ситуації в різних регіонах, з яких походять кардинали-члени, було розглянуто приготування до жовтневої синодальної асамблеї у Ватикані та втілення в життя Апостольської конституції «Praedicate Evangelium», звертаючи особливу увагу на зусилля, спрямовані на те, щоби працю над реформою в Римській Курії передати також і на всі інші рівні.

Наступна зустріч Ради Кардиналів відбудеться у червні цього року.