Застереження щодо деструктивної діяльності сектантського угруповання догналітів серед українського суспільства
  • Птн, 01/08/2014 - 16:16

Цими днями активізувалася агітаційна діяльність сектантського угруповання догналітів, яке напередодні Майдану 2013-2014 закликало Росію та Білорусію ввести в Україну війська під виглядом миротворців.
 

В часі Майдану це угруповання неодноразово створювало конфліктні ситуації виразного політичного характеру.
 

На даний момент надходить інформація, що ці особи розгорнули серед населення Галичини агітаційну роботу, з метою дискредитації боротьби нашого народу та проти проведення на східних теренах України АТО.
 

 В особливий спосіб є викривлене представлення УГКЦ, яку догналівська пропаганда в унісон з пропагандою Кремля звинувачує в розпалюванні війни.
 

В часі Майдану всі українські Церкви, докладали максимум зусиль, щоб мирний громадянський протест, на який громадяни країни мають право (див. КСДЦ 400) [1], не переріс у збройне протистояння.
 

Вважаємо за необхідне звернути увагу українського загалу на деструктивні й небезпечні для українського суспільства дії адептів догналівської секти, які можуть спровокувати заворушення та неспокій в Галичині, а можливо й більш масштабніше.  
 

Закликаємо вірних не брати участі у заходах, які можуть містити християнську символіку, але не відповідають духу нашої Церкви, адже зорієнтовані на провокування чергових конфліктів.  
 

Зараз, коли український народ обстоює своє Богом дане право на життя і мирний розвиток, наше християнське сумління змушує нас звернути увагу на небезпеку, яка може суттєво нашкодити всьому українському народу.
 

Також закликаємо усіх наших вірних та усіх людей доброї волі не піддаватися на догналівські провокації, які несуть користь агресорові, а не українським громадянам.