Заупокійну відправу за загиблим під Слов’янськом міліціонером з Коломийщини очолив владика Василій (Івасюк)
  • Птн, 06/06/2014 - 10:22

Триває прощання з Петром Остап‘ком, який загинув під Слов’янськом 29 травня під час антитерористичної операції. 5 червня у Івано-Франківську біля будівлі МВС по вулиці Сахарова провели громадську Панахиду на вшанування пам’яті загиблого, яку співслужив владика Василій (Івасюк), Єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, спільно з Митрополитом Івано-Франківським і Галицьким Іоасафом УПЦ (КП) та духовенством Івано-Франківської архієпархії УГКЦ на чолі з протосинкелом о. мітратом Олегом Каськівим.

Опісля похоронна процесія у супроводі міліції вирушила до рідного села загиблого - Торговиці, що на Коломийщині. Тіло покійного Петра було занесено до місцевого греко-католицького храму. Владика Василій разом із священиками відслужив Панахиду.

“Прикарпатська земля зустрічає свого сина, який захищав рідну українську землю, родину, свою маму. Висловлюю співчуття батькам, родині, громаді та офіцерам, які втратили бойового товариша. Сьогодні Петро промовляє до нас, щоб ми любили свою землю, родини і завжди були готові покласти своє життя за Батьківщину-Україну”, - сказав Єпарх.

Далі процесійною ходою всі вирушили до помешкання, де прожив Петро Остап‘юк. Тут також було відслужено Панахиду.Похорон відбудеться 6 червня об 11.00 у селі Торговиця.

Нагадаємо, що 29 травня терористи підбили гелікоптер Мі-8 Національної гвардії України, внаслідок чого загинули дванадцять осіб, серед них шість прикарпатців. Наші загиблі краяни належали до спеціальної роти міліції УМВС в Івано-Франківській області. 1 червня в Івано-Франківську попрощалися з п’ятьма загиблими працівниками міліції. Однак, через бойові дії, тіло шостого міліціонера Петра Остап’яка доставили лише цими днями.

о. Василь Перцович, прес-секретар
Коломийсько-Чернівецької єпархії

Джерело: http://news.ugcc.org.ua