«Завдаймо собі труду змінювати своє щоденне життя на краще і це будуть наші з вами кроки до нашої досконалості» – Єпископ Йосиф Мілян
  • Птн, 08/06/2018 - 11:47

«Навчімся від тих  тисяч святих жити свято, завдаймо собі труду  змінювати своє щоденне життя на краще і це будуть наші з вами кроки до нашої досконалості, тоді буде досконалою і святою Церква, наша родина і наш український дім». – про це говорив Преосвященний Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час проповіді на Архиєрейської. Божественної Літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Неділю всіх святих» – наголосив Владика.

У своєму слові Архиєрей зауважив, що: «Визнати Бога – це не тільки сказати, що я вірую, це не тільки перехреститися перед  куполом Церкви,  в якій присутній Ісус Христос у пресвятій Євхаристії. Потрібно по Божому жити, реалізувати у своїх життєвих кроках Його заповіді і Його божественне Слово. Визнати Бога перед людьми, потрібно жити так, щоб вони побачивши наші з нами діла, «прославляли Вашого Отця, що на небі» – каже Христос. «Ви є світлом світу», нехай же світять ваші добрі діла, в іншому випадку Господь каже, що маємо бути сіллю землі, маємо усе це земне тілесне приправити божеством диханням Бога, щоби те що на  світі не змарнувалося, а віддати Богові на Його честь і славу».

Далі єпископ додав: «Сьогодні святкуючи пам’ять празник Всіх Святих ми розуміємо, що це не означає ніколи не впасти в гріх. Властиво святі боролися впродовж цілого життя свого із гріхом і ватиканська комісія, яка розбирає справи піднесення тої чи іншої особи до проголошення святості, якщо в його автобіографії  не знайдено людських кроків,  якихось певних недосконалостей не бере до розгляду, бо це неможливо.  Тому сьогоднішня неділя є празником усіх нас, бо храм нашої душі кожного зокрема.  Посвячений якомусь святому Христової Церкви. Сьогодні празник усіх нас, бо наш храм душі святкує іменини того покровителя, якого ім’я носить кожен із нас». 

Прес-служба Київської архиєпархії