Завдяки акції «Шкільний портфелик» в Україні отримують допомогу сотні малозабезпечених сімей
  • Срд, 28/08/2013 - 13:59

Впродовж багатьох років напередодні початку навчального року в регіональних організаціях Карітасу по всій Україні відбувається благодійна акція "Шкільний портфелик". Метою акції є збір коштів для надання допомоги дітям із малозабезпечених сімей, дітям із багатодітних і кризових сімей, сиротам і напівсиротам задля підготовки до навчального року. 

Результатом акції є адресна допомога у вигляді укомплектованого шкільного портфелика. Працівники і волонтери Карітасу дбають про те, аби в дітей був і сам портфелик, і канцтовари, підручники та інше шкільне приладдя.

Тернопільському Карітасу цьогоріч здійснити акцію «Шкільний портфелик» допомогли мережа магазинів «Офіс-центр», які  виділили близько 100 рюкзаків, а також тернопільське видавництво «Школярик», яке надало потребуючим дітям приблизно 8 ящиків зошитів від 12 до 96 аркушів. Також не обійшлося без фінансової допомоги з боку місцевих приватних благодійників, які пожертвували кошти на ручки, олівці, фарби та інше шкільне приладдя. Загалом було видано канцелярських наборів для майже 150 потребуючих діток у Тернополі.

Тим часом у Хмельницькому Карітасі акція «Шкільний портфелик» ощасливила 80 сімей в складних життєвих обставинах. Дмитро Лисий, місцевий координатор акції, каже: «Навчальна діяльність дітей - це основний вид їх діяльності та зайнятості. Якщо порахувати все, що потрібно їм для школи (портфель, книжки, зошити, інше приладдя, спортивний костюм, щкільна форма, змінне взуття тощо), - то це виходить кругленька сума в 400-800 грн., яка є просто-напросто стресом для більшості малозабезпечених батьків».

У Хмельницькому «Шкільний портфелик» допоміг реалізувати також супермаркет канцелярського приладдя «Офіс-центр».  З 1 по 30  червня «Офіс-центр» проводив акцію, де всі бажаючі могли придбати із 25% знижкою шкільний портфель, принісши та залишивши свій старий шкільний рюкзак. Зробити це зголосилось більше 2000 громадян Хмельницького!

«Найважливішим завданням акції «Шкільний портфелик» є не лише матеріальна допомога потребуючим дітям, а донесення вістки про те, що оточуючі люди дбають і опікуються ними, завжди є напоготові допомогти їм в життєво важливих справах», - кажуть у Тернопільському Карітасі.

Завдяки фінансовій і матеріальній допомозі жертводавців, сприянню церковних спільнот, міської влади і підприємств в рамках акції "Шкільний портфелик" організації Карітасу в Україні впродовж багатьох років допомогли тисячам українських дітей шкільного віку.

 

повідомила Надія Чорна