«Завдяки нашим добровольцям ми ще існуємо як вільна і незалежна держава», – Глава УГКЦ
  • Пон, 06/12/2021 - 12:45

Пригадуєте, як наші хлопці майже без зброї грудьми йшли затуляти нашу батьківщину, рятувати її від загрози. І тоді ми з вами мобілізувалися, щоб підтримати наших добровольців… Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді на Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві в міжнародний День волонтера і добровольця.

За словами проповідника, історія про зустріч Божої сили і людської немочі, яку ми сьогодні чуємо у Святому Євангелії (Лк. 8, 41-56), – історія про оздоровлення, про перемогу нашого Христа-Спасителя над смертю, якось по-новому відкриває нам сенс волонтерської діяльності.

«Найбільшим волонтером і добровольцем є сам Господь Бог, який добровільно стає ближнім, стає поруч із нами, стає нашим лікарем, стає вирішенням усіх наших особистих життєвих проблем і труднощів. Він, як той волонтер, приходить і каже: дай Мені свою біду, а Я дам тобі свою силу», – сказав Блаженніший Святослав.

Предстоятель відзначив, що ми сьогодні особливо дякуємо людям, які, не чекаючи якогось примусу, особистої вигоди чи меркантильного інтересу, спішать на допомогу тим, хто слабший і найбільш потребуючий.

Глава Церкви пригадує, що волонтерська діяльність лежала в основі християнських громад і спільнот від початку їх існування. «Добре серце, безкорисливе служіння, – каже він, – є тією душею, силою, яка виходить за межі лише церковних громад та осередків і слугує рушійною силою суспільства. Є його силою вистояти в найтяжчі часи».

«Ми бачили вибух волонтерства під час Майданів… Завдяки нашим добровольцям ми ще існуємо як вільна і незалежна держава. Волонтерська діяльність і добровольчі рухи вкотре рятують наш народ, нашу державу», – переконує Глава УГКЦ.

Це до кожного з нас, наголошує духовний лідер, сьогодні каже Христос: не бійся, тільки віруй!

«Нехай ці слова стануть нашою силою в часи великої тривоги, яку ми переживаємо. Нехай Божа благодать стане тією внутрішньою силою християнського свідчення, на яке чекає сьогодні Україна і світ», – побажав Предстоятель.