Завершення Року Віри – вручення Апостольського напоумлення «Evangelii gaudium» (Радість Євангелія)
  • Нед, 24/11/2013 - 17:08

Перед завершенням Євхаристійного богослуження з нагоди закінчення Року Віри, Вселенський Архиєрей вручив 36 представникам континентів світу, які походять з 18 країн, Апостольське постсинодальне напоумлення «Evangelii gaudium» (Радість Євангелія) за підсумками Синоду Єпископів 2012 року про нову євангелізацію.

Офіційне представлення цього документу відбудеться у вівторок, 26 листопада. Коли укладалась програма Року Віри, було заплановано, що цього дня буде вручена чергова енцикліка Венедикта XVI. Але, як відомо, у лютому-березні 2013 року відбулася зміна понтифікату, а свою енцикліку Lumen Fidei Папа Франциск проголосив влітку. Тому Рік Віри завершується Апостольським напоумленням Папи Франциска.

Святіший Отець вручив Апостольське напоумлення «Радість Євангелія» єпископові, священикові та дияконові, які вибрані серед наймолодших за свяченнями. Вони походять з Литви, Танзанії та Австралії. Апостольське напоумлення з рук Папи отримали представники богопосвячених осіб, семінаристів та новичок, миропомазаних цього року, а також представники сімей, катехитів. Представниці незрячих Святіший Отець вручив Напоумлення у формі аудіо компакт-диску. Папа Франциск вручив Напоумлення молоді, представникам церковних братств та рухів. Апостольське напоумлення отримали представники світу мистецтва – японський скульптор Етсуро Сотоо та молода польська художниця Анна Ґуляк, а також 2 представники світу суспільних комунікацій.

Після вручення Апостольського напоумлення Вселенський Архиєрей звернувся з коротким словом, вітаючи всіх паломників, сім’ї, парафіяльні громади, асоціації та рухи, що прибули з багатьох країн.

Папа Франциск окремо привітав «українську спільноту, яка спогадує 80-ту річницю Голодомору, «великого голоду», викликаного радянським режимом, який спричинив мільйони жертв».

З особливою вдячність Святіший Отець згадав місіонерів, які протягом сторіч звіщали Євангеліє і посіяли зерно віри в багатьох частинах світу, серед них окремо згадавши блаженного Хуніперо Серра, іспанського місіонера-францисканця, з нагоди 300-річчя його народження.

Перед молитвою «Ангел Господній» Папа закликав особливо віддати під покров Марії всіх тих, які зазнають переслідувань задля своє віри.

Євхаристійне богослуження з нагоди закінчення Року Віри завершилось проказуванням молитви «Ангел Господній» та Апостольським благословенням.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va