Завершення візиту мощей святого Антонія до Львова
  • Пон, 24/09/2018 - 18:41

24 вересня 2018 року закінчився візит до України молей святого Антонія. Протягом десяти днів, 3 14 до 24 вересня, вірні могли приступити до релікварію з мощами та молитовно вшанувати святого Антонія в Архикатеральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. Св. Юра, 5).

У понеділок, 24 вересня, о 15:00 годині розпочався Молебень до святого Антонія, після якого під спів величання священнослужителі Собору благословили мощами усіх присутніх, а відтак урочисто перенесли їх з тетраподу до Святилища. Присутнім на молінні був Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, а також о. Евдженіо Каніл Чину Братів Менших (Францискан), який є одним із хранителів мощей і перебував на моліннях поряд з ними, що відбувалися в Архикатедрі в усі дні їхнього перебування тут.

По завершення Богослуження адміністратор Архикатерального Собору святого Юра о. Роман Кравчик звернувся зі словом подяки до Митрополита Львівського владики Ігоря, з благословення якого реліквія з Падуї побувала в Україні, а також до отців-францискан, що супроводжували її у цій поїздці. Отець Евдженіо подякував за щиру молитву та вірність українських паломників до мощей святого Антонія, нагадавши, що Господь дарує людині дуже багато ласк, які великий святий досвідчував ще за свого земного життя – дар Євангелія, Євхаристії та усіх святих тайн, а також – красу та велич Літургії, зокрема, у східному обряді, яку можуть молитися вірні Української Греко-Католицької Церкви.