Завершилась Х міжнародна Апостольська подорож Папи Франциска
  • Пон, 28/09/2015 - 16:40

Завершилась Х міжнародна Апостольська подорож Вселенського Архиєрея Франциска, яка тривала від п’ятниці 19 вересня 2015 року. В понеділок 28 вересня о 10-ій годині римського часу Святіший Отець повернувся до Риму, за вісім годин подолавши понад сім тисяч кілометрів.

Головною спонукою Апостольських відвідин була участь у VIII Всесвітній зустрічі сімей, яка проходила у місті Філадельфії. А на шляху до США, відповідаючи на запрошення місцевої влади та ієрархії, Папа Франциск відвідав Кубу. Символічним у поєднанні цих країн в одну Апостольську подорож є те, що саме Святий Престол відіграв важливу роль у започаткуванні процесу відновлення дипломатичних стосунків між ними.

Папа Франциск відлетів з Філадельфії, попередньо зустрівшись з організаторами, волонтерами і доброчинцями Х Всесвітньої зустрічі сімей.  В ангарі на території аеропорту Святішого Отця вітали понад 500 осіб. Вислухавши свідчення декількох волонтерів, Папа сказав, що дні, які він провів у Філадельфії, проминули швидко, але це були дні сповнені особливою благодаттю і він готується до відльоту з серцем, повним вдячності та надії.

Подякувавши всім, хто зробив можливим його Апостольський візит та підготував Всесвітню зустріч сімей, зокрема волонтерів та доброчинців, Святіший Отець висловив вдячність також і родинам, які брали в ній участь, щиро та покірно представляючи красу родинного життя в усьому його багатстві та різноманітності. Згадавши найважливіші етапи своїх відвідин Вашингтону, Нью-Йорку та Філадельфії, Його Святість закликав волонтерів та доброчинців не дозволити, щоб вичерпася їхній ентузіазм до Ісуса, до Церкви, до родин і до ширшої сім’ї суспільства. «Нехай же ці наші спільні дні зродять рясні й тривкі плоди, нехай і далі триває великодушність та дбання про інших. Ми так багато отримали від Господа, – дари безкорисливі, а не задля наших заслуг – отже, будьмо здатні давати так само безкорисливо», – сказав на закінчення Папа Франциск.