Завершились духовні вправи для Папи та Римської Курії
  • Суб, 07/03/2020 - 17:10

Остання медитація, якою о. П’єтро Боваті завершив великопосні реколекції для Папи та Римської Курії, була присвячена темі присутності Бога.

У п’ятницю, 6 березня 2020 р., в реколекційному осередку «Дім Божественного Учителя» в Аріччі поблизу Риму завершилися духовні вправи Святішого Отця та його найближчих співробітників з Римської Курії, які проповідував о. П’єтро Боваті, ТІ, секретар Папської біблійної комісії, відомий бібліст, дослідник Святого Письма. Задля застуди Папа він не зміг поїхати на ці реколекції, а слідкував за ними з Ватикану.

Під час останнього роздумування проповідник реколекцій окремо зосередився на присутності Бога в нашому житті, Який супроводить нас на життєвій дорозі.

Христос присутній там, де учні підкоряються Його наказові, де виконують свою місію, «не залишаючись в’язнями своєї маленької вівчарні, але несуть Христову благодать у світ», наголосиво Боваті, ТІ, додаючи, що це «надлюдське завдання доручене людям, які відчули свою слабкість… і змогли взяти на себе це посланництво тільки тому що Ісус сказав їм: “Я з вами по всі дні аж до кінця віку”». Отець П’єтро запросив роздумувати над останніми рядками 28-го розділу Євангелії від святого Матея, де він розповідає про зустріч Воскреслого Христа із Своїми апостолами. Ісус посилає їх «зробити учнями всі народи», як найвищий Пастир посилає Своїх учнів продовжувати Його діло любові в усьому світі.