Завершилися зустрічі Папи з чилійськими єпископами
  • Птн, 18/05/2018 - 13:53

«Дякую вам за повну готовність, засвідчену кожним у тому, щоб прийняти та співпрацювати у впровадженні всіх змін та рішень, які мусітимемо ввести в життя протягом короткого, середнього та довгочасного терміну, необхідних для того, щоб відновити справедливість та церковне сопричастя», – читаємо в листі, який Папа Франциск вручив чилійським єпископам.

Три дні братерських зустрічей

Ввечері, 17 травня 2017 р., у Ватикані відбулася остання спільна зустріч Святішого Отця з 34 чилійськими єпископами, яких він скликав до Ватикану для того, щоб разом роздумати над причинами та наслідками кризи, викликаної в Чилійській Церкві зловживаннями проти неповнолітніх та зловживаннями владою, що трапилися останніми десятиріччями, та щоб шукати шляхи для вирішення ситуації та запобігання повторенню таких явищ. Наприкінці триденного часу братерського розпізнавання Папа вручив ієрархам свого листа.

Вдячність і поради Папи

Глава Католицької Церкви складає подяку за те, що єпископи прийняли запрошення, аби «провести щире розпізнавання перед обличчям серйозних фактів, які завдали шкоди церковному сопричастю та послабили працю Церкви». Він зазначає, що в світлі «болючих подій» вони разом замислилися над «трагічними наслідками, які вони мали, особливо, для жертв». «У декого з них я від щирого серця особисто просив пробачення, до якого ви також приєдналися з однодушним бажанням та рішучим наміром надолужити завдану шкоду», – зазначає Папа.

Підсумовуючи, Святіший Отець закликає чилійських ієрархів «після цих днів молитви й роздумів» і надалі трудитися над будуванням «пророчої Церкви, яка вмітиме поставити в центрі те, що є важливим: служіння Господеві в особі голодного, в’язня, мігранта та постраждалого від зловживань».