Завершилось 59-те міжнародне військове паломництво до Люрду
  • Втр, 23/05/2017 - 13:27

З 19 по 21 травня у французькому містечку Люрд проходило 59 Міжнародне військове паломництво, в якому взяли участь воїни АТО, курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного, курсанти Академії Державної прикордонної служби України, представники силових структур України, родини військовослужбовців. Це вже 21 духовна подорож української делегації до Люрду. 

Українські вояки разом із військовослужбовцями багатьох інших країн молитимуться за мир в Україні та в усьому світі, за своїх товаришів, які знаходяться зараз на передовій, одужання поранених та спокій полеглих у воєнних конфліктах, а також  за родини військових.

Історія Міжнародного військового паломництва бере свій початок з 1958 року, коли французькі військові запросили своїх колег із Німеччини, щоб спільно зі своїми родинами помолитися за мир у світі. Від того часу кількість учасників прощі значно зросла.  Цьогоріч до прощі долучились військовослужбовці понад 40 країн світу, близько 12 тис. паломників: 1500 - з Хорватії, 800 - з Німеччини, 180 - з Польщі, 130 - з України. Ми гідно представили нашу державу!

Значення паломництва особливе, адже така кількість військових збирається у цьому святому місці не з військових причин, а щоб разом молитися за мир у світі. 59-е Міжнародне військове паломництво до Люрду - це нагода подумати над власним життям та помолитись за мир, про який мріє кожен українець.

Духовна мандрівка до Люрду завершилась, а наші військові і капелани вирушили до Рима, де вже в середу візьмуть участь в аудієнції з Папою Франциском.