Завершилося ІХ Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці
  • Пон, 18/09/2017 - 09:37

У неділю, 17 вересня, завершилося ІХ Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці.

Для більш як двох тисяч військовослужбовців час проведений у Зарваниці став доброю нагодою для духовної віднови та відпочинку. Протягом двох днів паломники заносили молитви до Пресвятої Богородиці за збереження і примноження миру, що залишив нам Ісус Христос, кажучи: «Мій мир даю вам!» (Йн. 14, 27). Ці слова зі Святого Євангелія організатори прощі – представники Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України назвали провідною темою паломництва.

Священики, капелани, духовні наставники намагалися донести до віруючих правду про те, що народ, який не має миру в серці та не здатний любити своїх ворогів не може перемогти у війні. Тому на прощі молилися за мир у родинах, в країні та за навернення ворогів.

У паломництві взяли участь: Міністерство оборони України, Міністерство внутрішніх справ України (поліція), Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Державна прикордонна служба України, Департамент державної кримінально-виконавчої служби України, воїни Української Повстанської Армії та миряни.

Zhyve.tv