Завершився дієцезіальний етап беатифікаційного процесу сестри Лусії
  • Срд, 15/02/2017 - 13:09

У понеділок 13 лютого в Коїмбрі, Португалія, завершився дієцезіальний етап беатифікаційного процесу сестри Лусії, останньої з трьох дітей, яким об'явилася Пресвята Богородиця в Фатімі.

Підсумкове засідання дієцезіальної стадії процесу було проведено в Кармелі святої Терези з Коїмбри, де сестра Лусія жила багато десятиліть і померла у 2005 році.

Зараз понад 15 тисяч сторінок документації перейшли для вивчення до Конгрегації канонізації святих у Ватикані.

У процесі на дієцезіальному рівні брали участь двоє єпископів, двоє постуляторів, троє віце-постуляторів, 8 осіб з історичної комісії та 61 свідок, зокрема один кардинал, четверо єпископів і 34 мирянина, чиї заяви й роботи зайняли 15 483 сторінки.

«Розслідування, закрите сьогодні, – результатом напруженої роботи, щедрості й любові до Церкви», – зазначено на сайті Фатімського Санктуарію.

Священик кармеліт Романо Ґамбалунґа розповів про деякі риси сестри Люсії, серед яких – «її велике смирення і простота, свобода духу в світлі молитви, радість перебування в Божій благодаті».

Сестра Лусія від Ісуса – одна з дітей, які з травня до жовтня 1917 року були свідками об’явлення Діви Марії. Протягом 57 років (1928–2005) сестра перебувала в кармелітському монастирі в Коїмбрі. Померла на 97 році життя, похована в базиліці Фатімської Богоматері Розарію, біля Франциска і Жасінти Марто. Після її смерті в Португалії було проголошено день народної жалоби.