Завершився пастирський візит Глави УГКЦ до Аргентини та Республіки Парагвай
  • Втр, 28/03/2017 - 08:22

26 березня, Божественною Літургією в парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Обера, провінція Місіонес, завершився пастирський візит Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава до Аргентини та Республіки Парагвай.

Співслужили з Блаженнішим Святославом: владика Даниїл (Козлінський), Єпарх єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині, протоігумен Провінції Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії в Аргентині о. Ігнатій Слободян ЧСВВ, парох вищезгаданої парафії о. Андрій Коропецький ЧСВВ, о. Гектор Зіммер, о. Нестор Гарапчук і о. Тарас Гавришко.

Як зазначив Блаженніший Святослав у своїй проповіді, Господь у цій Божественній Літургії через Євангеліє нам допомагає відкрити ким ми є насправді. «Ісус Христос став людиною, для того щоби ми могли відкрити для себе, що ми всі є дітьми Божими. Ми були сотворені на образ і подобу Ісуса Христа. Святий Іриней Ліонський нас навчає: Ісус Христос є повний Духа Святого, є джерелом нашого життя, нашої свободи, нашого щастя. Але інтегральною частиною кожного з нас тут присутніх є те, що ми є віруючими людьми. Ми маємо віру, віруємо в Бога – це те, що позначає та ідентифікує наш народ, який 120 років тому приїхав на землі Аргентини. Тому що український народ був сформований як нація через ісповідування християнської віри. І сьогодні ми чуємо ці слова Ісуса Христа: Все можливо тому, хто вірує», - сказав Глава УГКЦ.

«Що означає вірити, мати віру?, - запитав проповіник присутніх у храмі, - Святий апостол Павло каже, що вірити – це відкритися повністю для Бога, який виходить на нашу зустріч, який хоче увійти і стати частиною нашого життя. Коли людина вірить у Бога, Господь чинить чудеса, тому що знаходить свою домівку на землі, знаходить ту людину, в якій може перебувати».

Згідно слів проповідника, дуже часто ми не здатні побачити присутність Бога поміж нами, тоді коли страждаємо. Але сьогоднішнє Євангеліє, - каже Блаженніший Святослав, - говорить нам, що Бог ніколи нас не покине. Тому просімо кажучи: вірую, але поможи моєму невірству.

«В сьогоднішньому Євангелії Ісус Христос нам дає два інструменти, як, ми, люди малої віри, можемо зростати в наших відносинах з Богом, зростати як християни. Христос каже: Цей рід нічим не можна вигнати, тільки молитвою і постом. Молитва нам допомагає зростати в наших особистих відносинах з Богом. Піст – коли ми говоримо «ні» нашим пристрастям, «ні» нашим немочам чи поганим звичкам», - наголосив архиєрей.

На завершення Глава УГКЦ нагадав, що наступної неділі, 2 квітня, вся Україна, всі Церкви в Україні будуть молитися за мир. І наступного дня, 3 квітня, увесь український народ буде постити. Тому, що Христос нам каже, що молитва – це один із інструментів, щоби прогнати агресора, який нас хоче зробити рабами. З цієї нагоди Глава УГКЦ запросив, щоби всі українські парафії в Аргентині та Парагвай молилися і постили у ці дні разом.

Після Божественної Літургії владика Даниїл подякував Блаженнішому Святославу за пастирський візит до Аргентини та Парагвай, за повчальне слово скероване до нас, яке ми повинні втілювати в життя, за молитву і благословення, та запевнив про наші молитви за Главу УГКЦ та за всю нашу Церкву.

Повідомив о. Тарас Гавришко