Завершився перший тур реколекцій для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії
  • Птн, 20/09/2013 - 17:43

19 вересня завершився перший тур реколекцій для священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії. На запрошення владики Ярослав (Приріза), Єпарха Самбірсько-Дрогобицького, цьогорічні реколекції проводить о. Євген Станішевський, духівник Львівської духовної семінарії Святого Духа. Дні духовної віднови цього року відбуваються у реколекційному будинку Самбірсько-Дрогобицької єпархії, що знаходиться в с. Стрілки на Старосамбірщині.
 

Під час духовних наук реколектанта священики роздумують над темою віри, її значенням у житті християнина та священичому служінні зокрема. Нагадаємо, що 2013 рік Божий проголошений Синодом Єпископів УГКЦ Роком віри.

За щорічною традицією, в останній день першого туру реколекцій відбулася заупокійна Божественна Літургія, яку відслужив владика Ярослав (Приріз). Під час Літургії єпископ разом з єпархіальним духовенством молився за упокій душі владики Юліана (Вороновського), першого єпископа Самбірсько-Дрогобицького, який відійшов у вічність 28 лютого цього року. Під час Літургії владика Ярослав пом'янув також усіх спочилих єпархіальних священиків.

Зазначимо, що реколекції для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбуваються щороку восени. Метою днів духовної віднови є створення можливості для священнослужителів в атмосфері спільної молитви часослова збагатити свій духовний досвід завдяки духовним повчанням реколектанта та особистому спілкуванню з ним. Упродовж наступних трьох тижнів відбудуться ІІ, ІІІ та IV тури реколекцій для решти духовенства єпархії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Джерело: http://news.ugcc.org.ua