Завершується написання нової Апостольської Конституції про Римську Курію
  • Чтв, 13/09/2018 - 10:16

У Ватиканському прес-центрі представлено праці чергової зустрічі Ради Кардиналів, значна частина яких була присвячена аналізові чернетки документу про реформу Римської Курії

У середу, 12 вересня 2018 р., у Ватиканському прес-центрі відбувся брифінг, під час якого його віце-директор Палома Ґарсія Овехеро представила акредитованим журналістам підсумки праці ХХVI зустрічі Ради Кардиналів, що розпочалася 10 вересня та завершилася ранковим засіданням 12 вересня.

Перебіг засідань

Повідомляється, що цього разу на зустріч не прибули кардинали Джордж Пелл, Франіско Хав’єр Еррасуріс та Лорент Монсенґво Пасінья. Святіший Отець брав участь практично в усіх засіданнях, відлучаючись у понеділок задля аудієнції з кардиналом Беньяміно Стеллою, у вівторок – з венесуельським єпископатом в рамках візиту «ad Limina Apostolorum», а в середу, натомість, проводив загальну аудієнцію з вірними на площі Святого Петра.

Реформа Курії

Зазначається, що значна частина праці Ради була присвячена внесенню завершальних уточнень в чернетку нової Апостольської Конституції про Римську Курію, попередня назва якої «Praedicate evangelium». Рада Кардиналів вручила Святішому Отцеві попередній текст, який ще потребує стилістичних поправок та перегляду каноністами.

Як вже повідомлялося, кардинали-радники попросили Папу застановитися щодо подальшої праці та складу Ради, висловили схвалення успішному проведенню ІХ Всесвітньої зустрічі сімей та заявили про солідарність зі Святішим Отцем у світлі подій останніх тижнів.

Кардинал Шон Патрік О’Меллі, Голова Папської Комісії Захисту Неповнолітніх, доповів про діяльність цього відомства. Заслухавши Раду Кардиналів, Святіший Отець вирішив скликати зустріч Голів Єпископських Конферецій, присвячену цій темі.

Наступі спільні засідання Ради відбуватимуться 10-12 грудня.