Завтра римо-католики України відзначатимуть 5-річчя інгресу Архиєпископа Мечислава Мокшицького
  • Чтв, 21/11/2013 - 13:27

Львівські римо-католики 22 листопада відзначатимуть 5-річчя інгресу (введення на престол) Архиєпископа Мечислава Мокшицького та проведуть посвячення відновленних приміщень митрополичої курії Львівсьської архидієцезії, по вул. Винниченка, 32.

Урочисті заходи очолить кардинал Антоніо Марія Велйо (AntonioMariaVegliò), Голова Папської Ради у справах Душпастирства Мігрантів та Подорожуючих.

Як повідомили РІСУ у Львівській архидієцезії РКЦ в Україні, участь у святкових заходах також візьме апостольский нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, єрархи з Ватикану, США, Польщі.

О 10.00 год. в Митрополичій Базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії відбудеться Свята Меса, яку очолить ювіляр Архиєпископ Мечислав Мокшицький, а проповідь виголосить кардинал Казімєж Нич.

О 14.00 год. - церемонія урочистого відкриття та посвячення приміщень курії Львівсьської архидієцезії РКЦ в Україні. Обряд посвячення здійснить кардинал Антоніо Марія Велйо. Він також посвятить дві пам’ятні дошки, присвячені доброчинцям та сьогоднішній урочистості.

Організатори запросили керівництво обласної та міської влади, представників інших Церков, громадськості та доброчинців взяти участь у відзначенні 5-річя інгресу та освячення приміщень.

Учасникам урочистостей Святіший Отець Франциск скерував своє благословення та лист, який вислав Державний Секретар Апостольської Столиці архиєпископ П’етро Паролін.

Нагадаємо, впродовж 35 приміщення митрополичої курії Львівсьської архидієцезії належали Науково-дослідному інституту метрології вимірювальних і керуючих систем Держспоживстандарту України. Згідно Указу президента України Л. Кучми, керуючись рішенням постанови Кабінету Міністрів України від 2 червня 2001 року, РКЦ передали всі приміщення цієї будівлі.

Римо-католики затратили 6 років на капітальну відбудову приміщень митрополичої курії Львівсьської архидієцезії.

Джерело: РІСУ