Завжди будьте великодушні з Богом та з іншими, - Папа до волонтерів ВДМ в Ріо
  • Втр, 30/07/2013 - 10:14

Добрий вечір, дорогі волонтери!

Я не міг повернутися до Рима, не подякувавши спершу всім вам особисто та з любов’ю за роботу й посвяту, якими ви супроводжували, допомагали і служили тисячам молодим паломникам, та за безліч малих справ, завдяки яким ви зробили цей Всесвітній день молоді незабутнім досвідченням віри. Вашими усмішками, добрими вчинками та бажанням служити ви показали: «Більше щастя – давати, ніж брати» (Діян 20, 35).

Служіння, що його ви здійснювали протягом цих днів, нагадує мені про місію святого Йоана Хрестителя, який приготував дорогу для Ісуса. Кожен із вас у свій спосіб був тим засобом, який допоміг тисячам молодих людей «приготувати дорогу» для зустрічі з Ісусом. А це найпрекрасніше служіння, яке ми можемо звершити як учні-місіонери – приготувати дорогу для того, щоб усі люди могли пізнати, зустріти й полюбити Господа. Я кажу вам, які цими днями з такою готовністю і шляхетністю відгукнулися на заклик стати волонтерами на Всесвітньому дні молоді: завжди будьте великодушні з Богом та з іншими, бо таким чином ви нічого не втрачаєте, а навпаки, надзвичайно збагачуєтеся у житті.

Бог кличе вас зробити остаточний вибір, і Він має план щодо кожного з вас: з’ясувати цей план та відповісти на своє покликання – це означає просуватися шляхом особистої реалізації. Бог кличе всіх нас до святості, жити Його життям. Однак Він приготував для кожного з нас особливий шлях. Деякі покликані до святості через сімейне життя, через таїнство Шлюбу. Сьогодні дехто каже, що шлюб вийшов із моди; у культурі релятивізму та швидкоплинності чимало людей проповідують важливість миттєвого «задоволення». Вони кажуть, що не варто брати на себе пожиттєві зобов’язання, приймати остаточне рішення «назавжди», бо ми не знаємо, що буде завтра. Однак я прошу вас бути революціонерами, плисти проти течії; так, я прошу вас бунтувати проти цієї культури, яка сприймає все за тимчасове та врешті-решт вважає, що ви нездатні до відповідальності, нездатні на справжню любов. Я вірю у вас та молюся за вас. Майте сміливість «плисти проти течії»! Майте сміливість бути щасливими!

Господь кличе декого з вас до священства, щоби повніше віддати Йому себе та любити всіх людей серцем Доброго Пастиря. А декого Він кличе служити іншим у богопосвячному житті: присвятити себе в монастирі молитві про добробут для всього світу та через різну апостольську діяльність жертвувати собою задля блага всіх людей, особливо найбільш нужденних. Я ніколи не забуду того дня, 21 вересня, - мені тоді було 17 років, - коли я, зайшовши до церкви св. Йосифа у Флоресті, аби посповідатися, уперше почув голос Бога, який мене кликав. Не бійтеся того, про що вас просить Бог! Варто сказати «так» Богові, адже в Ньому ми знаходимо радість!

Дорогі молоді люди, дехто з вас, можливо, ще не знає, що робитиме у своєму житті. Просіть Господа – і Він вкаже вам шлях. Юний Самуїл кілька разів чув голос Бога, який кликав його, але хлопець не розумів чи не знав, що сказати. Проте з допомогою священика Елі він нарешті відповів: «Говори, Господи, я Тебе слухаю» (пор. Сам 3, 1-10). Ви також можете запитати в Господа: що я маю робити? Яким шляхом мені йти?

Дорогі друзі, я ще раз дякую вам за все, що ви зробили цими днями. Не забувайте того, що ви тут пережили! Ви можете завжди розраховувати на мої молитви, і я знаю, що можу розраховувати на ваші.          

Переклад Наталії Лисак

Джерело: www.catholic-media.org