Збірні Італії і Аргентини з футболу зіграють на честь Папи Франциска
  • Втр, 13/08/2013 - 09:58

14 серпня в Римі, на честь Святішого Отця пройде футбольний матч між збірними командами Італії та Аргентини. Цим буде офіційно відкрито новий освітній і культурний проект Папської академії наук під назвою "Міжнародна освітня мережа між школами всіх рівнів".

Мета ініціативи полягає у створенні глобальної мережі навчальних закладів, які поділяють спільні цілі та цінності, такі як: інтегральний розвиток учнів в гармонії з їх переконаннями і культурою, сприяння більшій відкритості та повазі до інших, зміцнення співпраці та солідарності між учнями, виховання у них громадської і політичної свідомості, уваги до проблем навколишнього середовища, справедливості і миру. Треба відзначити, що проекти співпраці між школами були ініційовані в Аргентині Папою Франциском, коли він ще був архиєпископом Буенос-Айреса.

На думку авторів проекту, футбольний матч між збірними Італії та Аргентини дозволить залучити до ініціативи велику увагу громадськості. "Друзі Папи Франциска, узгодивши з ним, побажали, щоб товариський матч між збірними Італії та Аргентини став привілейованим приводом для початку цієї ініціативи солідарності між поколіннями на користь нового шкільного братства", − пояснив канцлер Папської академії наук, аргентинський єпископ Марсело Санчес Сорондо. У матчі візьмуть участь зірки світового футболу, в тому числі Ліонель Мессі і Джанлуїджі Буффон.

Щоб детальніше познайомити громадськість з цілями проекту та його значенням, 13 серпня в Римі відбудеться прес-конференція, в якій візьмуть участь представники Папської Академії наук і зірки італійського та аргентинського футболу.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va