Збій в «матриці»? Главою Європейського Парламенту стала противниця абортів
  • Срд, 19/01/2022 - 14:41

Мальтійська євродепутат Роберта Метсола з групи Європейської народної партії була обрана на посаду нового глави Європейського Парламенту. Ліві закидають їй сталу про-лайф позицію і діяльність на захист зачатого життя.

Нова глава отримала 458 голосів, при необхідній більшості 309 голосів. На посаді глави ЄП вона заступить італійського соціаліста Давіда Сассолі, котрий помер в січні у віці 65 років.

На думку коментаторів, на вибір Метсоли вплинув той факт, що вона є жінкою і походить з найменшої країни Європейського Союзу. Ліві європосли закидали їй, що вона постійно голосує – зрештою, як і більшість мальтійських депутатів – проти усіляких резолюцій, що поширюють вбивство ненароджених дітей. З'явились також голоси, які припускають, що Метсола прагне обмежити права жінок.

Однак п. Метсола зазначила, що дотримуватиметься принципів, на яких функціонують європейські інституції, незалежно від особистих переконань. Нова глава ЄП є в подружньому зв’язку з фінським політиком Укко Метсолою. У них четверо дітей.