Зцілення ран минулого – єдиний шлях до надії на майбутнє. Папа Франциск до шрі-ланкійських прочан
  • Нед, 09/02/2014 - 16:57

Зцілювати рани минулого та співпрацювати з вчорашнім ворогом в будуванні завтрашнього дня не є легко, але це єдина дорога в майбутнє миру та розвитку. На це звернув увагу Папа Франциск, зустрічаючись з шрі-ланкійськими паломниками, представниками емігрантських спільнот Італії, які у суботу, 8 лютого 2014 р., здійснили прощу до Риму, щоб віддати шану Пресвятій Богородиці з нагоди 75-ї річниці посвячення Їй своєї батьківщини.

Прибувши до базиліки Святого Петра після Святої Меси, яку для прочан відслужили кардинал Малькольм Ранжит, Архиєпископ Коломбо, та інші ієрархи зі Шрі-Ланки, Святіший Отець пригадав, що 75 років тому, коли у небі згущувалися хмари другої світової війни, «вірні, керовані надійним відчуттям віри, ввірилися Пресвятій Богородиці, Яка завжди оберігає Своїх дітей від небезпек». А 1940 року тодішній Архиєпископ Коломбо Жан-Марі Мейссон склав обітницю спорудити Марійський санктуарій, якщо острів буде збережений від ворожого вторгнення. Це здійснилося, і 40 років тому в Теватте було посвячено Санктуарій Пресвятої Богородиці, Покровительки Шрі-Ланки. У цьому контексті Наступник святого Петра наголосив, що «Пресвята Богородиця є завжди коло нас», а слід без зволікання «прибігати до Неї у кожній потребі».

«Вашу батьківщину називають Перлиною Індійського Океану задля її природної краси та форми, – вів далі Папа. – Як відомо, перлина формується сльозами устриці. На жаль, останніми роками чимало сліз пролилося внаслідок міжусобного конфлікту, який спричинив багато жертв та значну матеріальну шкоду. Як знаю, що не легко зцілювати рани та співпрацювати з вчорашнім ворогом, щоб будувати завтрашній день, але це – єдиний шлях, що дає нам надію майбутнього, розвитку та миру». У цьому контексті Святіший Отець запевнив шріланкійців у тому, що молиться за них, випрошуючи у Господа Бога «дарів миру та примирення».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va