Зеленський звільнив уповноваженого з прав дитини, який був противником ЛГБТ
  • Срд, 16/06/2021 - 15:02

Президент Володимир Зеленський звільнив Миколу Кулебу з посади уповноваженого президента з прав дитини.

Відповідний документ №242/2021 опубліковано на сайті глави держави. Крім Кулеби було звільнено ряд інших президентських уповноважених, інформує Політична Теологія.

Микола Кулеба відомий відносно консервативними позиціями, зокрема прохолодним ставленням до ЛГБТ-ідеології. Минулого року він здійняв бурю критики на свою адресу з боку ліво-ліберальних сил, засудивши сурогатне материнство, вказуючи з-поміж іншого на те, що народжені сурогатними матерями діти можуть потрапити до пар гомосексуалістів.

«Реклама сурогатного материнства, яка сьогодні всюди, “кричить” нам про радісних батьків і щасливі сім’ї. Але вона не говорить нам про те, хто насправді ховається за красивим рекламним буклетом. Є випадки, коли сім’ї – фіктивні, коли “подружжям” можуть виявитися і гомосексуальні пари, і ґвалтівники», – стверджував уповноважений президента.

Через ці слова на Кулебу накинулася уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, яка, як неодноразово повідомлялося, є прихильницею руху ЛГБТ і виступає за переслідування його противників (так, у березні цього року вона вкотре виступила з вимогами прийняти ряд законопроектів на користь ЛГБТ включно з запровадженням адміністративної відповідальності за застосування так званої «мови ненависті», виявом якої можна вважати виразне неприйняття ідей про «нормальність» розладів сексуальної орієнтації та статевої ідентичності; у травні вона повідомила, що направила запит до правоохоронних органів щодо «розслідування» «нетолерантного та агресивного ставлення» до учасників «Маршу трансгендерів», який проходив у Києві). Чиновниця вимагала від уповноваженого президента вибачитися перед «ЛГБТ-спільнотою», чого той, одначе, не зробив.

На звільнення Кулеби вже встигли відреагувати представники руху ЛГБТ. «Президент Володимир Зеленський змінив низку своїх уповноважених, зокрема звільнив уповноваженого президента України з прав дитини Миколу Кулебу, який рік тому сумнівно прославився своєю гомофобною риторикою та боротьбою з сурогатним материнством. (…) …низка правозахисних організацій, зокрема й Центр “Наш світ”, звернулися до президента з закликом відреагувати на неприпустиму поведінку його представника. Що ж, краще пізно, ніж ніколи», – втішено заявили в одній із ЛГБТ-організацій.